Sunday, February 22, 2009

kenapa duit semakin cepat abis...huhu

adik-adikku sayang..nie la ikan laga..haha

salam sayang semua...yeah...pagi nie aku bangun dengan ceria sebab cukup tido..hehe...alhamdulillah...tapi arini kenapa aku rasa bakal menjadi hari yang bosan buat diriku...huhu..jap eh aku pikir..hehe...haaaa aku tau kenapa...sebab duit aku semakin kering dan confirm la aku kena dok umah je sebab nak save kan...hehe....adoyai...kadang2 aku pikir,duit nie nak mai macam siput yang baru beranak...bila nak abis laju je macam air terjun kat jeram ...sekat macam mana pon tetap boleh mengalir jugak kan...betol x? ditambah plak dengan perangai aku yang x pandai bajet duit nie..waaa...mati kebuluran la aku...aku nak call mintak kat parents aku plak dah jadi segan...huhu...macam mana aku nak kurangkan nafsu berbelanja aku nie ek..kalau korang nak tau,aku nie jenis x tahan tengok benda yang best2..tmbah2 time tu dalam wallet duit tengah ade..kadang2 macam org sengal...contohnye macam aritu masa aku p pasar pagi kat memory lane...aku tengok ada kedai jual ikan laga..yaallah...cantiknye...hehe..aku pon ape lagi..hentam beli 2 ekor sekali ngan balang...haha...yang aku pelik,sanggup plak hari tu aku usung je ikan tu ke hulu ke hilir...last2 aku mintak kimi hantar aku balik ke umah untuk simpan ikan laga tu sebab kami nak g shopping kat parade..hehe...pastu kat parade 1 hal plak...aku teringin giler tengok laksa thai..bau die jangan cakap la...sedapnye..nie semua razak punye pasal la...mnghasut aku..laksa tu seciput je..tapi harga die rm5 sbgkus...bagi korang,maybe la murah...tapi bagi aku yang jauh ngan parents nie..boleh tahan la harga tu..huhu...tapi bila nafsu dah menguasai.,aku dah x leh tahan...huhu...nafsu makan je tau..hehe..jangan dok pikir lain plak..aku gigit idung tu kang..haha.pasal baju plak jangan harap la aku nak basuh sendiri..dok sedekah duit kat dobi je.huhu..bertimbun lak tu..tapi xpe,nanti kawin aku xp dobi dah.hahahahaha..kat kolej plak 1 bab lagi..aku suka sangat habiskan duit beli benda yang x kenyang macam coki-coki...adoyai...macam kanak2 x aku..huhu...haiii ntah la ed...kalau mak hang tau sedih dia..hahaha...ok la kawan2...puas dah aku merepek..hehehe...hope korang x muntah la bila bace nie ek..hihi...kalau muntah gak bawak2 la diri tu p klinik..mana tau ada isi dalam perut tu...girl je tau...hahaha..opssssss!!!!....soriii..aku merepek lagi..huhu..dah2...aku nak mandi & bekfes..yihaaaa......main air..hehe

15 comments:

Rui said...

ha ha, simple je solution bro.. desperate times call for desperate measures.. kalo short sangat duit kan, gadai je nikon tu.. ;p confirm loaded tak hengat punya, ha ha..

eD love photographY said...

rui : uih rui....aku sanggup x makan daripada gadai baby aku tu..huhu...kalau nak gadai pon sebab aku nak beli yang len..tapi rasa2 x kot..aku sayang gila..dah macam bini aku :)...

angkasa said...

hahahaha.syg menda alah tu cm bini.waah hbat
hmm.pdai2 bajet laaa.
jgn bwak byk ngat dwet tme nk kluaq tu
pastu tggay kredit card kt umh
snank xleh shopi lbih2 an
hehe

eD love photographY said...

hahahaha..
memang la..
susah oo nak dapat..
huhu..
orait adeq..
1 cadangan yang bagus..
thx2

kEy said...

adakah anda sedang bbercerita mengenai parade d ip0h parade? aDEH! sQEma bangat!
sbb kal0 ye mmg la....haru2...
laga kat mem0ry lanE tu p0n nak beli kER>? ke nak ng0rat awekS2 kat situ?
ala ngaku le br0!
ahakZZ~

eD love photographY said...

key mana lak nie..
nak ngorat ape plak....
x main la ngorat2 camtu..
mau ada cara la.
hehe

kEy said...

aicEh betanya pula kEy yg mnE,
hua hua~
adEH, tu slh stu care la tu br0~
daa..

eD love photographY said...

adeh..
ape kena la ngan anda nie key..
hurmm...
kalau bertanya pon salah..
orait!..

aqeela affandi said...

hehehe
i sgt sokong biler duet uh dtg mcm siput da na mampos ta cukup makan..
hehehe..tapy na abeh senang jer..
ermm..ikan lage??
coki coki??
heheheh...
lawak la u ni...

angkasa said...

ya btoi gak norh.
sush nk dpt
tp da dpt an
jg leklok la
hehe
:DD
ya ok wlcme
:))

♥«m!stAkêñ^!dêÑt!tÿ»♥ said...

huhu....bestt besttt...ikan laga n choki choki dolu2 me suka sgt..hiks....

huhu..me suka pakai tips ni...tips bebelanja...:-
gunakan 1 per 3 dari pendapatan sbln...;p

bahagian1 = simpan (guna time emergency shj!)
bahagian 2 = bayar bil n hutang piutang, etc..
bahagian 3 = enjoy!~ yehaaa..(shopin..etc..) haha..;p

*dari anda g antar dobi..baek anda simpam wet tu wat beli mesin basuh..yg biasa2 pun da ok coz anda kan bujang lgi..share la ngan dak2 umah..;p

Omaw Rozduan said...

ikan laga??
ikan laga kau gay ko tau tak

Syahzamir S. Hashim said...

ed oi...
sme la cam ak..
dwet habis camtu je...
laju macm tembakan AK47,huhu
em2...
nak satu ikan laga leh x?
huhu

Aiza Jeniza said...

sronok bela ikan laga!
smpai kita sndiri pn nk berlaga!

Aiza Jeniza said...

sronok bela ikan laga!
smpai kita sndiri pn nk berlaga!