Wednesday, February 25, 2009

cerita ed hari ini


gambar-gambar sebenar di tempat kejadian


morning all..hehe...yeah...! hari ni aku x p kolej lagi..huhu...semua nie sebab virus demam yang melanda..waaaaa....aku jadi takut la..nape bila aku makan burger langsung x rasa apa2..huhu...apakah ini 1 petanda buruk?uih...mintak2 la bukan...huhu....oklah,sebenarnya aku ada citer yang nak share ngan korang...pasal abg angkat aku yang eksiden julai tahun lepas...masa dier eksiden tu aku baru 3 hari kat ipoh...untuk pengetahuan korang,dier nie keje polis...dan bertugas kat ipoh...aku baru cadang nak lepak ngan dier...tetiba time aku jalan2 kat GM,aku ternampak mak dier...aku pun terkejut " eh,apasal mak abg adham nie ada kat ipoh plak..umah dier kat kedah..so bagi mendapatkan kepastian,aku pon p la tanya..last2 baru aku tau yang abg adham eksident masa bertugas ..yaallah....aku x jangka langsung..tapi tu la kan,benda nak jadi...kemalangan tu siap masuk surat khabar lagi..cuma aku je xtau..lepas je tau,aku terus g ke hospital ipoh sebab nak tengok keadaan dia..dalam hati aku nie hanya tuhan je yang tau...cemas,ngeri,eeee..macam2 la...sampai je kat wad yang dia ditempatkan tu,aku tengok ramai anggota polis yang beruniform....aku tegur dan salam dengan dorang...nampak kat muka dorang sedih dengan apa yang berlaku..aku lagi la sedih bila tengok abg adham yang terlantar kat atas katil dengan kaki yang penuh dengan besi dan parut panjang kat muka...teruk giler..hurmmm..time aku borak ngan abg adham,aku dengan dier cakap"sori ed,abg xleh lepak ngan ed lagi kat ipoh..ni pon tinggal x mati je.."masa dia cakap tu air mata dier meleleh je...aku tau dier putus asa masa tu...tapi xpe la...aku cuba tenangkan dier...aku cakap kat dier,benda nak jadi...pikir pon xguna...lagipon doktor cakap kaki dier boleh jalan lagi..cuma kena rehat banyak la..pastu dier dipindahkan ke kedah atas pemintaan family dier untuk berehat..kadang2 bila aku balik kedah aku melawat la jugak..alhamdulillah hepi tengok perkembangan dia.hehe..pastu lama jugak aku x contact dier sebab sibuk....tetiba semalam dier call ajak lepak sambil makan2..aku pun pelik la...dier dok buat lawak apa plak kan...rupa2nya dah seminggu dier balik bertugas kat ipoh setelah 7 bulan berehat...aku pon yang tengah kelaparan tunggu apa lagi kan..hahaha...aku tengok semangat dia kuat walaupon kaki dier masih berbalut dan jalan x bape nak betul..opss..hehe....walaupon dier bukanlah abg kandung aku,tapi tengok dia macam tu adalah 1 kegembiraan untuk aku..bukan apa,kami baik dari sekolah menengah lagi..masuk kadet sama2,menembak,kawad pon sama2..sampai la die keje skg kami still baik...sori la kalau korang bosan dengan citer aku nie...aku cuma nak share apa yang aku rasa..huhu...sori ek.....ohhh,kat atas tu aku letakkan gambar betul masa dier eksiden....masa tu dier tengah ronda..pastu dier tahan la 1 lori nie yang disyaki bawak indon tanpa permit...baru je keluar kereta peronda tu,tetiba ada sebuah treler hentam dari belakang..so korang pon dapat agak la kan apa yang jadi..huhu.....ok la korang,setakat ni dulu ye citer aku...bubye,..:)

19 comments:

asis said...

same zodiak la..
brape aribulan?

eD love photographY said...

29 may..
nape..
hehe

asis said...

alaaa...
xde ape sje ynye.. hohoho...

eD love photographY said...

looo..
ok2..
huhu

Usagi Tsukino said...

wah sadis sungguh

eD love photographY said...

ermm ye..
thx..

R.i.Y.s.E.s.L.a.D.y said...

la siannyer..

Syahzamir S. Hashim said...

sadis sungguh..
ngeri dowh..

♥«m!stAkêñ^!dêÑt!tÿ»♥ said...

huhu...nasib baik now ur bro tu da ok...tgk pic mcm ngeri jewk...huhu...

sheera said...

wuah seram btl gmba2 tuh

Rui said...

wahh bro..
touching sungguh cerita kalini..
pesan kat bro angkat ko this time be more alert ye! ;|

Aiza Jeniza said...

wahh! dlu ed kadet polis gak?
same ngn aiza laa

kEy said...

ade tak gamba ambulans accidENt?
lalala~

sheera said...

ed nk email

eD love photographY said...

riyeslady : tu la..huhu..thx..

syamir..: aku lagi takut..huhu

mistaken identity : ye erin..sangat ngeri..me pon x sangka jadi macam tu..

* nasib bek boleh jalan lagi

sheera : seram?hehe....budak_comot_geminie@yahoo.com

rui : thx rui..huhu..orait nanti aku pesan..hehe

aiza : xla aiza..dulu ed pkbm darat.hehe

angkasa said...

hahahhaa
lwk pun ada
tgk butut keta poilis tu jd cmtu
(kejam glaa xdak prsaaan)
haha
:DD
cpt smbuh ya!

yokai lucifer said...

ang snap ke??
yg merah2 atas jalan 2 darah ke??
horror plak aku tgk

aqeela affandi said...

sungguh ngeri meyh ed..
rajen je an u gy snap..

eD love photographY said...

:)...
thx all