Wednesday, February 18, 2009

cerita hari ini.....

my family.aku terlalu rindu

sori la harini je aku dah post 2 blog...huhu...bukan ape...aku lama dah nak citer tapi banyak sangat keje sampai aku lupa...huhu....smpai kan semalam pon mak aku col...korang tau x ape dier cakap?sila ikuti perbualan aku dengan mak aku kat bawah nie...

phone aku berdering....aku pon jawab la..

mak : hello...assalamualaikum..ed ke tu??...
aku : wsalam...ya..ed nie...awat mak?

mak : laaaa ed ada lagi ke...ingatkan xda dah...yala,lama sungguh x call...hurmmm(nada
bergurau)
aku : ala...mintak maaf sangat2 la mak..banyak keja sangat..huhu..ni pon baru habis kelas..
(
call tersekat-sekat sebab aku kat dalam lif...huhu)
mak : ala...xkan sibuk sampai xbleh nak tipon langsung ed?ayah keje dok tanya je anak dia ada
tipon x.....
aku : la...yeke...kim salam kat ayah noh..cakap ed sihat ja...huhu...
mak : insyaallah....camna ngan exam aritu ed?boleh buat x.....
aku : ermmmmm boleh la....
mak : duit ada lagi x....
aku : xpa...jangan risau..ada lagi..cuma la nie kena banyak guna duit la..macam2 project..huhu..
mak : xpa...jangan bazir ja...ok la ed...nanti kalau cuti2 balik la...jaga diri elok2...jangan tinggal
sembahyang...
aku : okeh mak...kim salam kat semua...
mak : insyaallah....assalamualaikum..
aku : waalaikummussalam...

dan aku pon tamatkan panggilan..... ermmm korang dapat agak x apa perasaan aku bila mak aku cakap yang awal2 tu..."
laaaa ed ada lagi ke...ingatkan xda dah...yala,lama sungguh x call...hurmmm(nada bergurau)"..huhu...aku terasa gile...tapi aku x la salahkan mak aku sebab dalam bergurau tu aku tau aku salah...baru aku sedar yang aku terlalu bz smpaikan aku x col family aku..huhu...bukan susah pon kan nak luangkan masa cuma 5 minit untuk col family tanya kabar..x luak pon kedit aku kan...yaallah...aku dah buat parents aku terasa ke....kalau korang nak tau..dah 2 bulan aku x balik kedah dan bermakna 2 bulan jugak aku x cium tangan parents aku...bila pikir2 balik aku nie macam x mengenang budi...cian mak ayah aku..xpela...lepas nie insyaallah ada cuti aku balik kedah...hehe...korang yang baca nie,jaga la ati parents kita selagi dorang masih hidup..bila dah xda memang x guna dah nak nyesal....

22 comments:

angkasa said...

ya kalo sy pun terasa gak ah
tp btoila slah kta an
xleh nk kta pa da r
xpa laa nnti free bliklaa
tgk sawah
snap2
hehe
:D

eD love photographY said...

ye dik..
hehe...
xpe...
nanti nak balik kedah puas2..
:p
nak guling2 atas katil sampai sakit perut..yeahaaaa

angkasa said...

haahhaa
skt prut?
aik apa kena mgena lak ne?
hahaa

eD love photographY said...

ermm nothing la dik..
haha :P...
besa la...
kepala tengah berserabot ngan macam2 hal..
cakap pon merepek je..
mmber syanadiah ek?

♥«m!stAkêñ^!dêÑt!tÿ»♥ said...

huhuu...windu family ek...ahaks...blk la...kan dekat je..;p...jgn smpai telmbat like me...(^^,)

me masa duk kat sintok 2mggu skali blk tau....xpecaya???.... percayalah~...ngeeeeeeeeeeee...;D

*but now nk blk setaun skali pun ssh...adeh..

asis said...

hohoho..
sedihnye crite...
em...nnt kite blik sesama..

memang muke ayah ko..
hohoho...

gadis merah jambu said...

blek kedah??
dok mna nie???
study kat mna??

eD love photographY said...

mistaken identity: hehe....ye..nanti free ed balik k...ololooo ciannye...xpe la...dah jauh kan....russia plak tu

asis :balik sesama?ko dok mana?

gadis merah jambu : yup...hehe...skg dok ipoh..study kat kptm

HEMY said...

salam tandang...

huuu..mak aku sll guna ayat "kalau mak tak call ko tak call pn ye bangg..ingat kalau mak mati pn tak tau"

huu..aku tau prsan ko..eheh..kadang bukan lupa..cume..ntah..terlepas ingat..

eD love photographY said...

hemy : hahaha...
lagi smart ayat tu..

ermmm tu la..:(
tapi besa la org tua kan..sensitif sikit kan...

Omaw Rozduan said...

pulanglah..

Atira. said...

alaa

Syahzamir S. Hashim said...

Ed..
pas ak bce je post ko ni..
baru ak ingat kat family ak..
sme macam ko, ak pun dah lme x call family ak..
sdey rsenyer..
sbak pn ade..
malam ni ak mmg nak call depa..
thanks ed ingatkan ak..

nice post!

gadis merah jambu said...

owh..
ya ka...
ambik bahagian pa???

R.i.Y.s.E.s.L.a.D.y said...

huhu..siannya rindu Family..
x per2 ...nanti balik me teman>.waGhh..

eD love photographY said...

atira : apa yang ala..hehe..:p

syamir : thx ya..haaa kalau macam tu jngan lupa call k..
x rugi pon kedit..
hehe

gadis merah jambu : amik multimedia

riyseslady : betul nie..
orait..
i tunggu k.
haha

Rui said...

sori ye bro.. ;|

neways, berbalik kepada entry ko.. betul laa penting jugak skali skala kita yg kena contact parents dulu kan.. bukan ape, derang makin berumur sometimes lagi senang terkecik hati.. tapi derang tak tunjuk, kita cuma leh detect dari ajukan derang je.. betul tak?

kedua, ko nie asal kedah dok perak ke asal perak dok kedah?! kalo kedah katne, coz aku sana gak seblom neh.. he he

eD love photographY said...

rui.. : hehe...betul tu...berjaya macam mana pon kalau dorg x restu xkan kemana..kan2?huhu

haha...aku asal kedah la bro..area kuala nerang..x popular pon..ko masa kat kedah area mana

Rui said...

aku dulu kat kedah area sungai petani.. hu hu, rajin laa lepak central square tu.. ntah2 dlu kita pernah lepak skali tak.. ha ha

aqeela affandi said...

ed..
tape tape ..
lgpun u bz study..
btw,jgn lupekan sgt org tue kitw..
hhheee
thnx ek bg support kat i ..
adoyy...
thnx2!

kEy said...

wahahahah! mak br0 ckp cmtu ek?
kim slm kat mak ek, ade style la mak br0,!!

eD love photographY said...

insyaallah..
hehe