Tuesday, November 10, 2009

hang kena kuat ED

td aku col mak...tanya pasal adik aku yang sakit...mak aku cakap adik aku ok je...tp aku dengar mak cakap nak masukkan adik kat KMC lak....yaallah....kalau adik ok nape nak masukkan kat KMC....aku tau mak x nak aku risau...tp aku bukan budak kecik lagi..dari cara mak aku cakap pun aku tau mak sama macam aku..fikirkan adik..sampai skrg tak tau adik sakit apa..macam2 hospital dah p....berubat tradisional pun dah...yang aku tau,adik selalu sakit kat perut...bila sakit adik macam org kena batu karang..meronta2..allah je yang tau apa adik rasa time tu..kadang2 aku x sanggup tengok airmata adik jatuh...adik still kecik...dulu dia ceria macam kanak-kanak lain..tp skrg nie life adik selalu terganggu dengan sakit tu...sekolah pun jarang adik dapat p...kadang2 aku rasa macam nak lari balik je dari ipoh nie..nak balik jenguk adik selalu...tp tak boleh..mak pun x bagi aku balik..

hmmm....khamis nie aku dah start exam...aku xtau aku leh hadapi ke tak...macam-macam benda dlm fkiran aku skg nie...aku teringatkan adik...yaallah..kuatkan la semangat hambamu ini....amin...

Photobucket

tak sabar aku nak balik kedah jumpa family...

42 comments:

mardhiah hani said...

everything will be fine ed.
doakan semua yang baek2 oke.
Insyaallah nothing will happen.
Hani pn akn doakan semua yg terbaek utk adek ed.
Focus on your study for the exam oke.
Bnyakkan berdoa utk adek ed

Appleartwork said...

sabar2...insyallah dia sembuh amin...

zan-xray said...

semoga cepat dikesan sakit adik ed tu, lagi cepat tindakan lagi cepat rawatan boleh diberi.
Tak mengapa beralih hospital, di situ mungkin ada pakar.
Setiap penyakit ada ubatnya.
Semoga diberi kekuatan menghadapi dua situasi ini, adik dan peperiksaan.

eD's photography said...

mardhiah hani : xda apa boleh ed cakap..just thx a lot ye...huhuhu...ye..ed selalu doakan adik ed cepat sembuh..leh nakal cam dulu...hmmm

apple artwork : ye bro...thx ye..insyaallah..amin...

eD's photography said...

zan-xray : dah dekat 2 bulan bro..still x leh kesan..tu yang runsing tu..xkan budak2 nak buat2 kan..lama lak tu..hmm....insyaallah..hope macam tu la eh..thx bro..:)

fik-autoz^^ said...

aku tumpang simpati..mudah-mudahan pnyakit adik hang dpt diubati,amin^^


apapun kna focus stdy bro,hang kan nak exm nt..gudluck,hehe

eD's photography said...

fik-autoz : thx bro..huhu..aku pon hope camtu gak..
ok2...tu la..
aku tengah tenangkan pikiran skg nie

Anonymous said...

qat: sabar byk2 ye b...
insyaallah adik 2 xde pape...
cyg doakn yg pnyakit syahmi 2 dpt kesan n cpat sembuh..
b jgn sedih n pk sgt smp jejas stdy b..
xlme lg nk exam..
cyg tlong b k..
b kuat kn..
jgn putus doa utk adk k..
hope die cpt smbuh..
amin...

eD's photography said...

qatrunnada : thx ye syg...huhu..
hmmm...ok2...b try..cyg pon doakan jugak ye..insyaallah...maybe nie dugaan 4 family b kan...thx a lot ye baby...:)

Syima Syaz said...

i'll pray for him....

skaterblockid said...

semoga everything fine ya...
gud luck...

eD's photography said...

syimasyaz : thx ye syima..amin..

eD's photography said...

skaterblockid : thx ye bro..:)

♥«mrs.M!ê.Sh!ñ0da»♥ said...

saba k ed....sama2 doakan agar adek ed tak pepe...

eD's photography said...

mrs me shinoda : thx a lot erin...:) terharu ed....

mardhiah hani said...

dont worry too much oke ed

dian:) said...

bykkn berdoa (:

papepn, all the best in exam!

eD's photography said...

dian : ye dian...thx ye...huhu..dian pun gudluck

tialavender said...

sabar jewk laa ed.sedeyh plak tia bce entri neh..huhu..

mungkin tuh semua dugaan dr tuhan..nk tgk ed mampu tempuhi kew tak..

mudahmudahan adik ed cpt semboh yew..

hidungberantai said...

bersabarlah kamu dengan setiap apa yg berlaku itu kerana ada hikmahnya..dan mungkin ini ujian bagi mu...tabahkanlah hati, perbanyakkan doa dan bertawakkal kepada Allah agar dipercepatkan sembuh penyakit adikmu itu...kamu sebagai seorang abg sudah berdoa jadi berserahlah kepadaNya...dan jgnlah campurkan urusan lain dengan peperiksaan kamu..mmg agak berat untuk melarikan fikiran daripada memikirkan tentang seorang yg bergelar adik tetapi kamu ada tanggungjawab kamu jadi teruskan tanggungjawab kamu sebagai pelajar dgn mmberi perhatian kepada peperiksaan dan selesaikanlah yang ini dahulu..percayalah kepadaNya..good luck 4 exam...

eD's photography said...

tia : huhu..ed pun sedih tia...maybe la kan...ed hope camtu la tia..huhu..

thx a lot tia...

hidungberantai : baiklah bro..ak anggap nie ujian k..
terima kasih banyak2 ye bro ats nasihat yang berguna..xtau nak balas macam mana..thxxx

amanina said...

sabaq je ed..
aku dulu pon cmtoo gak
dri bomoh sampai pakar..
dari swasta smpai kerajaan
tataw saket pe..
tibi la..
ada benda dalam badan la..
mcm2..
last2 dapt detect gak saket pe ha..
aku pon saket tyme kecik gak..
baya2 adek ang..
insyallah xda pape..
adek ang akan ok sato ari nty..
doa2 la doc dapt detect saket dya..
smua will be fine.
gud luck kawn!.
comey adek ang.
bpe umo dya?

amanina said...

eh.
dah p spital loq staq lom??
kalo lom..
try p..
dapat detect kot kat sitoo..
kalo konerang..
jgn hrap uh ley detect.
doc tgok patient pon jarang2..
try tgok ed..
tanya mak ang ha..
aku syorkan neyh..
aku kat hospital loq staq bwu ley detect ha..

eD's photography said...

amanina : dah niena oi....bukan sekali..aku xtau bapa kali kuar msuk hospital SB tu..hmmm.....smpai DR pun pening....pakar pun xtau sakit apa...kamera dah masuk dah dlm perut...xdpt detect jugak..

thx niena...aku hope camtu la..

yusofdaughter said...

setiap manusia ad dugaan masing2,
dugaan itu berlaku sbb Allah nk uji
kecekalan hati kite,

jangan terlalu celaru,
seimbangkan perasaan kamu itu ed.

smoga adik ko cepat sembuh..
Gudluck k!

akulensa said...

focus ed..wish u and ur family would be fine..

Nazrul Azwan said...

doakan moga2 adik hg cepat sihat..insyallah...

eD's photography said...

yusofdaughter : thx im...baik2...thx ye......insyaallah..hope dier cepat sembuh...:)

akulensa :thx bro...amin....:)

eD's photography said...

nazrul azwan :terima kasih nazrul..amin...:)

adiwarnatasya said...

Ed;
Sabar2 yer...Banyakkan berdoa.InsyaAllah jue doakan sama tuk adik ED.Aminnn...
*Gud Luck for exam n try the best:)...Jgn susah2 hati nnt tak leh fokus exam lak...*

eD's photography said...

adiwarnatsya : thx jue..amin..hehe..
ye2...ed try yang boleh ok...:)

thx tau

t.K.a said...

kamu kene selalu percaya pada DIA..
percaya dgn dugaan yg dia bg ni bukan lah apa2, sekadar untuk uji hambanya...
pasti ada sesuatu yg ingin DIA sampaikan..

yang penting kamu mmg kene kuat...
sabar.. banyakkan berdoa..

semoga kesejahteraan & yg terbaek akan bersamamu adek kamu, & seluruh keluarga kamu..

cube keringkan hati utk hadapi exam ni..
mcm yg aku buat skang.huhu
walaupun perit kene lalui gak...

eD's photography said...

t.k.a : thx tka..
huhu..
aku tengah cuba nie..

thx ye

su_hana said...

be strong k,,evrthing will be ok,, may god bless...

Lala said...

adik ed sgt comel....
sabar la ye...semoga 1 hari nnt allah tunjukkan jugak ape penyakit yg adik ed alami skrg....

eD's photography said...

lala : thx ye lala..hehe..hope cmtu la..insyaallah..:)

adiwarnatasya said...

okie2...
bagus2 cam gitulah:)

eD's photography said...

adiwarnatasya ; hehe...thx jue :)

~kem@ng~ said...

sabar eh bro..:D
kuatkan semangat..

eD's photography said...

kemang : thx ye bro....ye2 :)

A.B.U said...

rabbi yassir walaa tur'asir Ya Karim..(lebih kurang la bunyi nye..)
insyaAllah beliau selamat..ameen

eD's photography said...

A.B.U : thx ye bro..
amin...:)