Thursday, January 14, 2010

photo editing | DEKO BERSAMA ED..

mood : tersangatlah boring.
listening : bad romance by lady gaga.
cuaca : mendung nak hujan.
lokasi : ruang tamu rumah,ipoh.
aktiviti : guling-guling depan lappy.



hye-hye semua...1st nak bagitau yang aku tersangatlah boring sampai tergerak hati nak updated blog...hehe..bagus jugak kan boring nie..haha...tapi aku nak taip panjang-panjang pun malas je..mata dah naik stim,ditambah pulak dengan cuaca yang mendung nie....syahdunye rasa kalau leh peluk bantal time nie...huhu...tapi mak aku cakap tak brapa elok tido petang-petang...ok lah,actually aku nak share ngan korang pasal gambar kat atas tu...gambar mamat mana ntah tengah pegang kamera kat depan cermin...comel gak kan mamat tu..hahaha..abaikan statement itu ya!..so sekarang aku nak ubah sikit gambar nie....aku nak buat magic..hahaha..magic la sangat...takde la,aku nak buat gambar nie nampak simple...maksudnye aku hanya perlukan tangan & kamera itu saja...yang lain-lain akan aku hapuskan termasuklah mamat dalam gambar kat atas nie..hahaha...korang tengok la hasilnya selepas aku rosakkan.....jeng..jeng..jenggg!!!........ :)


Photobucket

haaaa......dah siap pun......hehehe....so tunggu apa lagi..kutuk la.....hahaha....apapun aku ucapkan terima kasih kat korang yang sudi buang masa baca entry aku kali nie.kecian kat korang..hehe.....tima kasih tau...jangan serik bertandang lagi..nanti aku bagi coki-coki...ok?..ngeee....ok lah,aku dah merepek teruk nie....macam orang mabuk je..aku nak pi mandi,nak sabun ngan shokubutsu.....yeayy!!........bubyeeee :)


P/S : BEST TAK RANCANGAN DEKO BERSAMA ED NIE ? HEHE...

36 comments:

fik-autoz said...

cni ujan lebat gler..huhu

ak dah jenguk cni dpt coki2 x?nak sekotak..hehe

missdiya84 said...

jari2 tu takmo touch up2 sket ke huhu

eD's photography said...

fik : yeke..hehehe....
ermmm jap2 aku nak p pos..haha..

missdiya84 : hehe...touchup untuk pe akak..:)

AkU said...

mne coki2 nye..cpat!!
ngee~~

zan-xray said...

kreatif gak dengan mengekalkan saiz gambar.Bolehlah Nikon ambik tuk buat iklan dengan dia edit letak gambar awek mana pulak :p

amanina said...

nampk ketak2 di jari ats.
smoothkan sket kot ed.
gunala wacom
sehat dan selamat.
haahaaha
nize edit

Gieyana said...

wow wee..cantik2..pandai edit yer..:)

eD's photography said...

aku : hehe...ade nie..mai amik..ngeee

zan-xray : haha..saja2 edit je nie..hehehe..thx bro...

eD's photography said...

amanina : hehe...nie saja edit ja pon...hahaha...boring2....neway thx weh...

gieyana : hehehe...besa je akak..thx ye

hidungberantai said...

yup anda perlukan yg lebih simple...yg tidak memerlukan vertical grip/battery grip dan hanya satu no iaitu 3..ingt 3...diulang lagi 3 yang juga adik beradik kepada 'X'-men..agar anda sntiasa mnjadi org yg simple tp mantop huhuhu..renung2kanlah...bgus kemas tgk hilangkan gambo belakang tuh..leh ajar ek..

HonEyBuNNy said...

comeiii..ngeh3

eD's photography said...

hidungberantai ; apa bro merepek nie bro...hahahaha..3 apa plak nie..huhu..

honeybunny : thx ila.hehe

CatlinaFly said...

salam..re: Cg Fly ade..dia bz,:)

eD's photography said...

catlinaFly : slm..yeke...xpe la..hehehe....

adiwarnatasya said...

Ed cantik pic setelah di edit...
Okie per:)
Dah lama ed tak singgah blog jue hehehhh:)

eD's photography said...

adiwrnatsya : thx jue....yeke..alahai..sori3...ed bz...lagipun terlalu laju new entry kat dashboard nie..huhu....

inDah iNdrIana said...

bgs la..
timE bowing ade perasaan nk update..
ed.. sile mkn dgn banyak..
anda smkn kurus

eD's photography said...

indah indrlana : hehe...tu ... yeke..

huhu...ok2..pasni saya akan makan dengan manyak sekali..heee

hidungberantai said...

la xpaham ka ish2 letih jer ak nulih pjg2 huhuhu...dah bro tulis kat gambo tuh perlukah yg lbh simple jd ak cadangkan la dgn apa yg ak tulis tuh huhuhu...dsebabkan dlm keluarga nikon no 3 tu adalah satu no yg paling diimpikan..iaitu D3x huhuhu...itulah yg dmaksudkan..jd upgrade la tunggu pa lg huhuhu..

ini blog wirdah said...

uit uit..mandi gune sabun lifebouy la.baru berkesan mencegah HINI =)

eD's photography said...

hidungberantai : laaa yeke..hehehe...baru la kawe pahe....mu nie..ghoyat la molek2...hahahaha....maceh2....gila ah nak upgrade...kawin dulu kot..hehehe

PeQ GaRaGe said...

nice cropping.. kemas jew.. time boring2 ni.. kuar amik gmbar kat luar la plak.. hehehe

cadphobia said...

huuu. cam iklan Nokin!nikoN heee

akulensa said...

idea terbaek..cukup rasa..

eD's photography said...

peq garage : thx bro..hehe....tu la..xda masa la...banyak tido je..ngeee

cadphobia : nokin?hahaa....nanti kita buat jenama tu ok..:P

eD's photography said...

akulensa :thx bro...editing dikala bosan...hehe

hans said...

hahaha
lagu Lady Gaga buat aku cuak semalam
baca entry aku kalau nak tahu
hahaha
eh,ko minat photography ker?

eD's photography said...

hans : haha...cuak nape..aku da bace pun...

ermmm minat la...tp x serius pun...huhu

hans said...

ed : mau tak cuak..dah baru lepas tgok citer seram...lepas tu plak suara yg aku download tu bukan suara lady gaga..suara ntah saper2 ntah..nyanyi dah la macam tgh puja kambing jer..cuak kut..haha

eD's photography said...

hans : la yeke...hehehe...ape da..kalau aku mesti dah terkencing..
hehehe

CintamaniszLite said...

ngeri ngeri..tgk tangan je ada..hehe..

tu ler..silap mata namanya, hehe...

eD's photography said...

cintamaniszlite : hehehe....ngeri lak sis nie...ye2..thx ye..:)

Mimie.Candy Cane said...

such a nice blog u have..sonok tgk gambar2..kamoo mmg berbakat.keep it up..

follow!!

eD's photography said...

mimie.candy cane : thx mimie...heeee..

[[~R*i*Y*s*E*s*L*a*D*y~ ]] said...

boleh buat iklan ni...
huhuhu..

eD's photography said...

riyseslady : yeke..hehe...thx ye sis:)