Tuesday, January 5, 2010

cerita hari ini | BERSANTAI DI LADANG TEH

semalam masa aku lepak kat umah ngan rizal & kimi,tetiba je rizal buang tabiat ajak pi cameron highlands arini...gila ah....aku ngan kimi pun terus ok je...hehehe.....so arini dengan poket tengah pokai kami pun keringkan hati then gerak ke cameron..haha....tak jauh pun...lebih kurang sejam setengah je dari ipoh nie....hehe...even tak jauh pun kami hampir-hampir termuntah jugak la disebabkan jalan nak ke cameron tu macam naik benda pusing-pusing kat funfair tu...natang ape ntah.tak ingat plak aku namanye....hahaha.....kami gerak pagi...sejuknye macam dok dalam peti ais..huhu...patut la minyak keta save...sebab tak payah pasang aircond...hehe....kena berjimat beb..buatnye abis time lalu kat perkampungan orang asli tu,mau nangis kami...hahaha...yang si kimi plak asyik nak terkencing je..aku suruh kencing dalam botol tak nak plak...malu la konon....hahaha.....(kalau aku pun x nak )..hehe..so dipendekkan citer,kami pun sampai la ke cameron...abis round-round kat tanah rata tu...tapi bagi aku takde ape pun yang menarik..huhu...kalau mak aku pi maybe la sebab banyak bunga yang cantik-cantik kan...hehehe...tapi aku mengaku,tempat dia memang best la kalau bagi yang baru-baru kawin tu...ngeeee......opsss!!!.....hehehe....so last-last kami gerak ke ladang teh BOH....hehehe....teruja jugak aku tengok view dier yang cantik tu...kalah amoi pakai skirt...hahaha.....
macam biasa,keluarkan tongkol tu then snap je sampai lebam...hehehe....pastu kami lepak minum teh kat BOH TEA CENTRE......dari situ pemandangan agak cantik jugak la...kat bawah nie ada aku rosakkan gambar-gambar tadi....so enjoy ok :)


Photobucket
Photobucket
Photobucket

ops!!...aku lupa plak nak bagitau yang kami tak sempat nak cari model...huhu...so kami la yang jadi model...kira macam duta teh BOH la....hahahaha....ingat maya karin je ke yang layak jadi duta NESCAFE?....... insyaallah lepas nie kalau aku p lagi ke cameron aku nak cari model jugak...lagipun masa singgah kat kedai makan area-area ladang teh tu semalam aku ada borak ngan sorang akak nie....then kami pun bertukar-tukar nombor phone...bukan ape,kalau aku nak p lagi lepas nie leh contact akak tu kan....mana tau dapat tempat tido free kan....hehe.. :P... ermmm dah la..aku pun merepek teruk dah nie..huhu...so kat bawah nie korang layan la photo model-model nie ok....hahahaha.....

Photobucket

Photobucket

So sekian saja cerita aku untuk dikongsikan dengan korang untuk hari ni..hehe...aku harap korang tak la bosan jenguk blog aku yang tak seberapa nie...huhu.........kalau boleh bagi kritikan yang membina ok...hehe.....1 malaysia!!.....hehe...tetiba je aku semangat kan....:P ....selamat malam...bubye...

P/S : KALAU KORANG NAK TENGOK LAGI GAMBAR MASA KAMI KAT CAMERON NIE KORANG LEH LA JENGUK BLOG RIZAL PLAK OK...HEHEHE.....http://rizalngadangada.blogspot.com/

ATAU BLOG KIMI : http://azkhieme.blogspot.com/

30 comments:

Omaw Rozduan said...

aku paling suka gambar atas sekali sebab ada bateri grip.hehehehehhe ;P

-OMAW

eD's photography said...

omaw : hahahaha... ape la sangat omaw...maceh2...hehehe

n@m@n said...

syoknya ada lens..xnk jual murah2 kt chekgu???hoho

eD's photography said...

naman : hahaha....kit lense je la cikgu..mana ada tambahan pun...huhu

Abdul Razak said...

Omar - Sama juga dengan saya..
saya juga meminati gambar pertama kerana di kamera tersebut mempunyai bateri grip dan flash yang besar..
saya juga suka gambar tersebut kerana muka2 ketiga mereka seperti model terutama rizal yang mukanya begitu jernih tanpa benjolan2...

hahahahha :P

eD's photography said...

abdul razak : hahaha....rizal ade ni..bace sekali...hahaha....dier cakap ko gelabah....neway thx razak diatas komen yang sungguh jujur itu..
hahahaha

fik_autoz^^ said...

pic no 1 smart ar bro..heh3


p cameron pg2 la syok...sejuk je,hah3

eD's photography said...

fik _ autoz : hehehe...thx fik..besa je pun malas nak edit

AM SYA said...

perghh~~terbaek dr ladang!huhu~

nk teh stoberi 1!hehe



^SyASyA^

eD's photography said...

AM SYA : hahaha terbaik dari ladang? kami nie yang reject2 je..ngeee.......teh xde.....jap nak beli kat 7E..ngeee..

thx akak

akulensa said...

waa..cantik gambau..suke gambar hang..clean je aku tgk..

eD's photography said...

akulensa : besa je bro...thx.....clean?buruk je..huhu

zan-xray said...

setuju dengan Akulensa ni, gambar yang memang clean sungguh..
tapi naper langit sekarang ni susah nak nampak biru? ke memang jerebu sekarang ni.
apa tip nak bagi biru2 sikit walaupun tak biru sangat (apa da soalan belit2 ni)

eD's photography said...

zan-xray : hahaha....ape yang clean..ak x berapa paham la...huhu...gambar nampak segala jerawat...hahaha....

langit biru? time nie memang nak hujan..langit x cantik..huhu..senang je...amik gambar langit biru pastu crop then masukkan kat gambar lain..hehe..abis citer....photoshop kan ade..ngeee...tp pastikan teliti la...jangan kantoi..hahaha...

hidungberantai said...

amboi bjalan jer kome ek...gambo yg last tu mmg mcm iklan teh boh dah tuh..sedang mnikmati kenyamanan udara diladang huhuhu..

KertaZ said...

Moh tangkap gambo bapok ed.. Miahahahahaha..

eD's photography said...

hidungberantai : hahaha...mana jalan..nek keta la...hehehe....yeke...ni yang nak dengar nie..maceh2...haha

kertaz : hahaha...xpe2...hang p dulu na...aku p len kali..
:P

AkU said...

fuh..fuh..
tanpa d rancang..tanpa d plan..
zup2..telepas ko ke CH..
ngee~~

eD's photography said...

AkU : hehehe..tu la bro...spontan je..alhamdulillah..sampai jugak :)

adiwarnatasya said...

Jue sampai sini dah Ed...
Nice pic:)

JMR said...

terbaek la gmbr ko bro..

[[~R*i*Y*s*E*s*L*a*D*y~ ]] said...

huh..seronoknye jln2..
yg paling syiok lens 2...
bak sini nak pinjam..
hahahaha...

eD's photography said...

adiwarnatasya : ye...thx jue..hehehe...

JMR : thx bro..ala..besa je..xde ape yang menarik..huhu..thx ye

riyseslady : hehehe..syok2..eh nak ke? amik la..hehehe..

PhotoFr3ak said...

saya sebagai artis, TIADA KOMEN.hehehe

eD's photography said...

photofr3ak : hahaha...baiklah artis...thx ye...hehehe

inDah iNdrIana said...

knape kamoo smkin kecik??

eD's photography said...

indah indrlana : yeke...huhu....ed rasa ed makan banyak cuti aritu..waaaaa

F U N F A B U L O S I T Y said...

woooa...pic last tu..mmg smart sgt2! ;D

eD's photography said...

funfabulosity : thx bro..hehe

Telor Power said...

salam kenal
owh hebat.... karya yg sgt berseni