Thursday, January 21, 2010

kalau la aku ada peminat....

mood : nothing + boring = crazy
listening : galang maya by mohram
drinking : teh o ais by naina bistro.
activity : chatting,chatting and chatting..

poyo tak tajuk kat atas tu? hahaha...ni la jadi kalau aku bosan lepak tak tau nak buat apa..huhu..aku mula la berangan..kononnya aku ada peminat...hehehe....(jangan nak mimpi la ED...huhu)...kebetulan hari ni aku abis kelas awal,aku merajinkan diri tolong hantar anis ke terminal bas sebab dia nak balik kedah...pastu aku terus balik rumah sebab aku rindukan bantal dengan tilam lagi..hahaha...tak puas tau tido ...tapi mata pulak tak mau pejam..so aku pun mula la jadi mat jenin..hehe...aku berangan sambil senyum sorang-sorang...best siot..korang try la..hehe..bayangkan korang nie jadi famous satu hari nanti...pastu ramai lak peminat..then korang tentukan tarikh untuk outing bersama peminat-peminat yang bertuah...hahahaha.....opsss!!....balik kat cerita aku tadi...tengah aku syok berangan,tetiba mai pulak idea gila macam mana nak berangan dengan lebih ekstrem lagi...hehe....korang nak tau kan apa aku buat? ape lagi,aku on laptop pastu aku rosakkanla gambar kat bawah nie..So layan la gambar masa aku outing ngan peminat...eheee.... :P


Photobucket

actually gambar nie masa aku lepak dengan kawan-kawan dari UITM SERI ISKANDAR.dorang nie budak-budak art & design...hehe....kira macam bengkel fotografi tak rasmi la..huhu...masa jumpa nie kami borak pasal fotografi..aku pun sempat jugak ajar apa yang aku tau pasal kamera kat dorang...alhamdulillah,dorang nie sangat sporting & funky...hehe...gelak je memanjang...dalam gambar nie aku tengah test kamera baru dorang...nikon d3000...best jugak sebab banyak function..hehe...rasa macam nak je kamera tu...ermm sape yang sudi dermakan untuk aku? haha... ok la,dah letih jari aku menaip nie....rasa macam nak sambung berangan balik..hehe.....sapa mau join? aku jadi artis,korang jadi peminat ok? wakakakaka.........

P/S : ENTRY NI HANYALAH SUKA-SUKA.....KALAU TAK BERANGAN MACAM MANA NAK SEMANGAT KAN...HEHE...TAPI TAKDE LA SAMPAI NAK JADI ARTIS KAN...HUHU...

43 comments:

PeQ GaRaGe said...

bnyknye sesi borak2 fotografi.. hehehe..

p/s: sambung berangan? adeyh.. kalau sambung wat kije xpe gak.. ;P

eD's photography said...

peq garage : hahaha....gila dah nie..

hehehe..
thx bro coz komen..:P

jiha@Gha said...

adeh,xabis2..jgn dok berangan dpt awek lg 1 sudah lar..hihi

Prof Ir Dr. Takamine Kiyomaro said...

xpe ko minat aku dulu,nanti aku xminat kau haha

eD's photography said...

jiha@gha : ahahaha....xdenye la...yang ada pun xlarat nak jaga..hehe

eD's photography said...

prof Ir Dr.takamine : panjang tol name ko...huhu...aku xkan minat laki aih...gay..hahaha

suffian.othman said...

ceh2.. sepetang bersama abg shahir.. hehe

eD's photography said...

suffian.othman : hahaha...abg pendek...:P

AkU said...

erk..AkU xmampu berkata-kata..

n@m@n said...

kalau dh ada d3000 bak sini yg pakai skang ek??

eD's photography said...

AkU : hahaha...xyah cakap pape..hehehe.....thx ok..

naman : haha...mana leh cikgu..galas 2 kamera la..baru gempak..hehehe...gambar hampeh..huhu

Syima Syaz said...

berangan nak beli vios!

fiD said...

jadilah photogrhr yg hebat bro!

AM SYA said...

hahaha~

kreatif oke!

pndai ED wat~

tp kalo gmb ni versi karton atau devian art msti lg style~ ;)



^kak SyASyA^

hidungberantai said...

amboi berangan dia ek...dasat2 huhuhu..xpa2 ak pun suka brangan gak..tp berangan jd org kaya la huhuhu..kalu jd artis ni minat gak tp letih la smua benda org nak tau..kalu jd org kaya smua bnda leh wat hahaha..jom2 kita pakat2 berangan noh..

eD's photography said...

syima syaz : hahaha...tudia aih...amin...:) ed minat honda type R..ngee

fiD : insyaallah bro..hehehe...moga kata2 anda jd kenyataan..hehe...trima kasih ye..:)

eD's photography said...

am sya : hehe....thx akak...ed baru je jinak2 ngan photography.....katun2 x belaja lagi...hahaha...neway,thx akak...:)

hidungberantai : hahaha...bagus2...bro HB jd org kaya,leh aku pinjam duit..amacam?hehe

adiwarnatasya said...

*Jue tgh berangan nie*
Best gak kalau ada org yg nak ambil gambar jue...
Leh posing:)
Untung jue dpt kawan dgn eD...Nnt jue kahwin;leh mai Perak;ambil gambar2 jue bleh:)?

eD's photography said...

adiwarnatasya : hahahaha..alamak...!!..nak kena lari nie..hehe..insyaallah jue..kalau dijemput..hehehe....ed memang study kat perak skg...jue area mana?

angkasa said...

erm ed.nk tny
akak yg free hair baju hitam tu kan
umah dia ka yg kt kedah tu?
cm nmpak dia ah td kt skola
teman mak dia kot sains report kad adk dia
if im not mistaken ah
rply kt cment superneena nah
thanks

eD's photography said...

angkasa : yang ed tau dia org perlis la dik..hehe...yeke..tp skg dier kat uitm lagi..esok baru nak balik perlis..pelanduk 2 serupa nie..:)

zan-xray said...

ED, nak signnnnnnnnn gak.
ni pun dah ada pengikut setia .. ada peminat la tu.
(Sekali lagi hampir pengsn tengok hasil ko .. cunnnn gambar dan kreatif )

eD's photography said...

zan-xray : meh sini meh adik zan...haha...abe ed nak sign kat dada...hahaha....thx bro...eh2..jgn la sampai pengsan..gambar kali ni x berapa nak memuaskan la bro...huhu...neway sekali lagi thx ye..:)

liyanaKim said...

ed nak signature. huhu. minat gila phtrphpy. tapi hobby ni menelan belanja yang banyak kan

kijang said...

salam ed.. gambar yang menarik dan kreatif sekali.

eD's photography said...

liyanaKim : mai amik mai..ahaha...yeke..ehee..boleh tahan jugak la...kamera ngan pc @ laptop je la basicnye...:)

kijang : salam..thx bro..hehe

RizaL said...

ko mmg ramai peminat pun ED..len la aku nie..hahaha

eD's photography said...

rizal : hahahaha...duniawi je rizal...hahaha...buat tacing plak..

Gieyana said...

akak minat..akak minat..akak minat..boleh??kekeke

Cantik photo! kesan editing nie yer...

eD's photography said...

gieyana : hahaha.....maceh2..hehehe...aik? besa ja la akak..men colour balance je sikit..:)

RizaL said...

yela 2 ED..bialah aku tacing aslkn kwn2 aku bhgia..hahahahaha

eD's photography said...

rizal : hahahahaha :P

RizaL said...

glak la ED..huhu..seronok ko mlm nie...haha

cik EPAL said...

kawan-kawan dari UITM SERI ISKANDAR.?? saya ramai gak kawan kat situ :)

eD's photography said...

rizal : yela2...hehe

cik epal : yeke..hehe...cik epal bila plak nak mai sini...:)thx cik epal..

jejoL_gumbiRe said...

siapakah gadis berbaju hitam tu..?hehhe

eD's photography said...

jejol_gumbire : hahaha....ade la...peminat aku tu..haha...:P

iqa said...

ed jom kuar,i jadi peminat u mau???HAHAHA.

eD's photography said...

iqa : jom2...ahahaha.......iqa belanja leh? ed artis yang miskin..hehehe

::sAnG pEriNdU:: said...

haha...kreatif kot komik tu...ed ni mcm2 idea...

nt myra kawin ed jg photographer bole??dpt diskaun tak??hehe!

keep it up ed!

eD's photography said...

sang perindu : haha..saje2 dikala boring..ngeee..

insyaallah myra...lambat lagi tu..
ahahaha.

ntah2 ed kawin dulu..thx ye..:)

::sAnG pEriNdU:: said...

hahaha...berangan nk kawin pule ke??hehe...

kawin jgn lupe jmpot myra tw..

eD's photography said...

sang perindu : ahaha...mana da...sape la nak kat ed nie kan..:P

insyaallah myra..tunggu myra dulu la..ngeee