Tuesday, September 1, 2009

merdeka trip with apex & bob

assalamualaikum semua....lama jugak kan aku x mai sini...hehe..hmm besa la...xda masa...bulan posa lak kan..so balik kelas je terus tido..huhuhu..ok....berbalik tajuk kat atas tu...hehe..citer dia macam nie..sabtu aritu mak sedara aku invite berbuka posa kat umah nie dia di sungai siput..perak nie jugak la..so aku pun ajak la apex ngan bob temankan aku..then aku tersesat..hahaha....sampai la waktu berbuka,kami terpaksa berbuka dalam keta..waaa...sedih ade..nak tergelak pun ade..hehe..last2 sampai jugak la umah mak sedara aku tu kan...apa lagi...kami yang tengah lapar tu terus la melantak..hehe...bila da kenyang,semayang pastu saje la lepak2 smbil borak ngan family mak sedara aku tu..tetiba mak aku call gitau adik aku yang kecik sekali tu masuk wad..xtau sakit ape..huhu...tp mak aku xbagi aku balik sebab die cakap adik aku ok je...xkan la aku x rasa apa2 kan...adik laki sorg tu je..huhuhu...so kami gerak balik dr sungai siput kul 10 malam dah...dalam hati aku nie memang nak sangat balik..huhu...sampai je ipoh terus aku suarakan hasrat aku kat apex ngan bob yang aku nak balik kedah malam tu jugak...huhu..so dorg nak temankan aku..alhamdulillah....kul 12 malam je terus kami gerak ke kedah..naik charade aku....syukur,kami sampai kedah dalam kul 3 lebih jugak la..huhu...sampai je umah aku semua da letih so kami pun tido la.
esoknye aku bangun awal sebab nak melawat adik aku kat hospital..tp smpai skrg doktor xtau ape penyakit dier...yang paling aku sedih,adik aku terpaksa dipindahkan ke hospital sultanah bahiyah,alor star...hmmm....aku hope sangat adik aku xde ape2..insyaallah...then,aku balik umah sebab da janji nak bawak apex ngan bob pusing2 alor star & berbuka kat luar sebab umah aku xde sape..huhuhu...lewat jugak la kami balik malam tu..hehe...kat bawah nie ade gambar2 yang sempat aku snap..hehe

Photobucket



pastu esoknye kami pun bertolak la balik ke ipoh sebab lusa da start kelas kan..huhu...xpuas rasanya balik kampung....haaa..ni ada jugak gambar2 kami masa atas highway..haha..layan la ye..



hehe..ok lah korang..sekian saje cerita dari budak kecik nie..sori kalau buat korang bosan..huhu....
aku ngantok bangat nie...taip blog pon tunggang langgang..haha..aku nak tido jap eh...bubye smua...hehe...tataa


p/s : keta aku tu bukan rosak ok..cuma nak sejukkan enjin..hehe..syg keta tu even buruk..huhu

12 comments:

apexmuzakir said...

heeee.....
xde pape la...
aku taw adk ka ok...
don wory...
mg xpuas jalan2..
tp 1 ary 2 mg sonok!!!
heeee
thx ed!!!

eD love photographY said...

apex : hehehehe....insyaallah...thx tau follow aku balik..hehe..aku hepi korang hepi..haha..nanti aku ikut hang blik kuantan lak ok..

AkuAyie said...

harap2 adik kaw sihat2 sahaja...

mlantak x igt dunia dah kot...
hahhaha..cian, buke dlm kreta je..hehe

eD love photographY said...

akuayie : thx bro...hehe...tu la..
lapar kot time tu

Lala said...

hope adik ed ok...doa2 la...tu je yg boleh kite buat skrg...huhuh..

selalunye bende dh buruk kite akan syg lbh...betul...sbb bende yg dh buruk tu slalu sgt berjasa dgn kite..huhuh

eD love photographY said...

lala ; aah lala..hehe..thx ye..tu la..dengan keta nie la kami ramai2 ke kolej..haha

Dino[m*] said...

jap2... ko x cerita pun pasal gambar bob kat depan keta ko dgn bonet depan terbuka..???
ak doa kan adik ko selamat.....

eD love photographY said...

dino : hahaha...bob tengah jampi mintak keta cepat sejuk tu..haha..

maceh ye dino

Shahrul (Nama Sebenar) said...

ed,

lawak.
tersesat plak ko.
pestime ke ko ke rumah makcik ko tu?

kesian.
terpaksa berbuka dalam kete.
teringat zaman aku mrsm dulu.
otw balik kl.
berbuka dalam bas transnasional.

sedih.
semoga adik ko cepat sembuh bro.
doakan untuk dia ye.

p/s: biar buruk. janji berjasa. dan tetap kool.

eD love photographY said...

shahrul : hahaha..tu la..bukan 1st time..kali ke-2 kot..huhu....tp apapon akan jd kenangan manis..hehe.

hehehe..thx ye..
:)

inDah iNdrIana said...

smoga adek kamoo cepat sembuh

eD love photographY said...

indah indrlana : hmm maceh ye..insyaallah