Monday, July 20, 2009

ipoh,taiping dan kedah | PART 1

jumaat aritu aku gerak balik ke kedah...sebab aku ingat nak melawat kem plkn aku dulu kat damai park resort,merbok..hehe...aku gerak lebih kurang dalam kul 4 la..pastu aku singgah taiping jap sebab nak amik hanie kat kolej kejururawatan taiping..jangan pikir lain lak..huhu..hanie nie org kelantan dan kami 1 kena plkn sekali dulu..hehe...ok2...aku teruskan citer aku ok....aku sampai taiping dalam kul 5.15 la..lebih kurang la kan..hanie lak ajak mmber dier lagi 2 org..aku panggil kakak je sebab dorg lagi tua dari aku dengan hanie..huhu..so kami pon memulakan perjalanan dengan harapan selamat sampai ke destinasi..alhamdulillah sepanjang atas highway xde ape2 yang jadi..hehe..pastu akhirnya kami sampai kat pekan merbok tu dalam pukul 9 malam la..letih nie x tau nak cakap la kan..huhu...yang bestnye,cikgu plkn aku lak invite kami tido umah dier..pucuk dicita,ulam mendatang la kan..haha...x yah laa bazirkan duit nak sewa chalet kan..tol x..hehe..dipendekkan citer esok tu pagi2 kami da gerak ke kem plkn yang jauhnye x sampai 5km dari umah cikgu tu..aku x sempat snap banyak gambar pon..huhu.sebab pelatih2 tengah ade program..then kami gerak lak ke umah mama angkat aku sebab dier ajak aku ngan hanie p berkelah..aku pon da lupa apa nama tempat tu..haha...best giler..mama baik sangat...siap bagi buah manggis,rambutan ngan langsat kat kitaorg..penuh keta..haha...kat bawah nie ada photo masa kami berkelah kat sungai dalam dusun mama...





hanie yang pakai baju kaler oren tu ..hehe


lepas je kami selesai makan,mandi n rembat buah..kami terus gerak ke kg.jelutong,sik yang kira2 memakan masa 2 jam perjalanan dari merbok..nak umah kakak senior hanie yang ikut sekali tu..hehe..dalam kepala otak aku nampak lata mengkuang je..tempat air terjun kat sik..so korang kena la baca entry ipoh,taiping dan kedah PART 2 nanti ok..hehe..

4 comments:

angkasa said...

wuahh best best
dluk my spupu kem plkn dia kt situ gak
penah p dah
hehe :D

eD love photographY said...

angkasa : thx adek..yeke..bestkan tempat tu..huhu..rindu plak

Firol said...

Apa model kamera pakai bro??

eD love photographY said...

firol : nikon firol..huhuhu...yang paling lekeh la..segan nak gitau..huhu