Thursday, April 7, 2011

mencari ketenangan sendiri.

mood : nothing
location : bedroom
listening to : angan-angan by raja ema

Tuhan, berikanlah hambaMU ini ketenangan semula....

Mungkin selama ini tuhan dah bagi aku banyak kegembiraan & kebahagiaan yang membuatkan aku tersenyum riang disamping insan yang aku sayang. tapi sekarang, masa aku menaip entry nie hanya airmata yang menemani. rasa berat sangat untuk teruskan coretan. aku redha dan anggap ini adalah ujian tuhan untuk aku sebagai hamba yang lemah.

aku sedar yang aku bukanlah insan yang sempurna tapi aku cuba untuk menjadi seorang yang terbaik. aku sangat menghargai anugerah yang Allah kurniakan kepadaku tapi mungkin ada hikmah atas semua yang berlaku. aku hanya mampu berdoa untuk kembali tersenyum macam dulu.


DSC_0056
gambar sekadar hiasan | aku bersama arissa, baby kak intan.

p/s : aku teringin nak senyum macam dulu..


14 comments:

♥NuR SyAFiQah♥ said...

emm...sabar ye ed..semoga tabah menghadapi dugaanya :)

Useriez said...

tabah bro!

Shahirah Zainol said...

banyakkan berdoa. riflek balik, muhasabah diri.

Allah ada mcm2 cara nk bagi nikmat kpd hambaNya. salah satu cara adalah dgn memberi musibah. renung2kan wahai saudara.

BabyIntan said...

Rasanya lepas jenguk sana, jenguk sini...kak intan dah boleh agak...emmm...tak tau nak cakap apa but kalau ada jodoh pasti akan bersatu kembali, insya'Allah.

Apa pon ketentuan dari-Nya, harap ed banyak2 bersabar ye...kalau sedih, banyak kan membaca surah Al-Kautsar.

Insya'Allah one day ed akan tersenyum kegembiraan seperti di dalam gambar itu ;)

Daddy Cool said...

Kembali kepadaNya...insyaallah kita akan sentiasa bertenang...

Gieyana said...

b strong dgn setiap dugaan Allah yer dik..itu tandanya DIA sayang kita dgn dugaan yg dia turunkan disamping menguji tahap kesabaran..yg pasti setiap pahit, pedih, jatuh dan bangun tue merupakan salah satu uniknya menjadi insan yg bergelar manusia..

*comeyy baby tue..

AISHA INANI said...

tak tau punca apaa, tp org2 yang komen nih mcm ckp psl jodoh...

hmmm, sabar k?

bosan eh asal org advise asyik ckp sabar org hat temph tu parahh... abes nak ckp aper lagik kan? sob sob.

be strong yaa.

♥♥♥♥ dilaBanGi ♥♥♥♥ said...

comel anak kak intan ni
macam arab...
** moga tabah, bro
insyaallah allah sentiasa menjanjikan yang terbaek, amin

-luqman- said...

be strong ed!
you can do it :)

nuyuin said...

cbe mulakan dengan fake smile. lama2 mesti boleh insyallah.

sgt comel bdk kcik uh..

sherah said...

ed,kalau boleh selamatkan utry your best k.sebab i rasa u paling2 terbaik antara semua lepas2 dia.tak kire la salah sape.tapi kalau sayangkan hubungan tu please try to save it k.syg sgt taknak la putus tgah jalan.bia la sampai bila2. :'(

cuba okay ed?

Sikurustegap said...

tabahlah wahai hati..

che'pi said...

Sabar bro.itu semua ujian dariNya.Mesti kuat.Itu yang Dia mahukan.

black_mel said...

ada hikmah diatas setiap kejadian yang berlaku dan hidup perlu diteruskan..harap ko kuatkan semangat...