Saturday, February 27, 2010

bosan..bosan & bosan

Huhuhuhu...aku nak balik kampung takde duit minyak dengan tol..so terpaksa la menetap kat ipoh yang sememangnya boring nie..haish!!...kebosanan nie dah tak tau sampai tahap mana...huhu..bangun pagi-pagi,on laptop then buka mozilla...rutin harian aku buka dua (2) tab...untuk facebook & satu lagi untuk blog...online sampai lebam..last-last kepala pun dah macam biol...hahaha....tu la kalau korang nak tau tahap kebosanan aku...boleh kena sawan kalau tiap-tiap hari camni....

Tapi kadang-kadang bosan aku nie terubat bila tengok anak-anak cina jiran sebelah rumah nie..hehe...so sweet la..aku pulak jenis pantang tengok budak-budak...mula la aku lepak depan rumah lama-lama...maklum la,aku pun budak-budak lagi kan..hehehe..perasannye....

Tadi masa aku nak pi makan,keluar je rumah si comel nie pun tegur la...."hello".......pastu ape ntah dalam bahasa cina..sambil senyum menyerlahkan lagi kecomelan tu..hehe....maybe ajak aku main masak-masak kot...ngeee...then lepas je aku makan,terus aku join borak-borak,gelak-gelak ngan budak-budak nie...atleast terubat jugak rindu aku kat adik di rumah...:)..hehe...korang tengok la camne dorang nie...comel je..:)


anak cina
nie la anak cina yang selalu tegur aku tu..comel kan...hehe..aku rasa kalau besar nanti mesti ramai peminat nie...:) wo ai ni adik..:)

DSC_8248 copy
yang nie pulak kawan kepada si comel tadi...sama-sama comel & ramah...serius aku tergelak layan dorang yang comel nie..:) love u all..

p/s : korang pun kalau bosan try la ajak anak jiran main masak-masak ok? selamat mencuba..ahaha - ed -

66 comments:

::FAIZ FARISH:: said...

Comel ar... hehehe

eD's photography said...

faiz farish : thx bro..ehe

miss dilla said...

kenape mukenye seperti saye semasa kecil?
hahaha.
wargh.sungguh chumel.

eD's photography said...

miss dilla : yeke..hehehe...
thx ye..:P

::FAIZ FARISH:: said...

Welcome... Thanks Follow...

eD's photography said...

faiz : :) xde hal la

saya_arief said...

comel...nice photos la bro..
ajar gua nanty..haha.

mysarah said...

cute nyer ;)

eD's photography said...

arief : thx bro...boleh saja..xdak hal la..hehehe..

mysarah : thx mysarah

inDah iNdrIana said...

comel yg pompuan uh..
smart seh ed edit

inDah iNdrIana said...

comel yg pompuan uh..
smart seh ed edit

eD's photography said...

indah indrlana : thx eva...hehe..biasa je..:P

fik-autoz said...

ko x rindu aku ke ed?har3

eD's photography said...

fik : rindu la...hehehe

PeQ GaRaGe said...

jiran org cina ea? hehehe

jajan said...

elee ed.. rindu zaman budak2 la tu..
hahaha

eD's photography said...

peq garage : aah bro..hehehe

jajan : hahaha...biase la bro

faiq said...

ko jgn colik bdk tu dh la

eD's photography said...

faiq : ahaha...nak culik jugak...comel sgt

tkah. said...

ambek gmbr anak cina pon cantek.
hesh.
(:

eD's photography said...

tkah : hehe..thx tkah :)

LyAbUbLeX said...

napa comel sgt nie..menci2!! nk!! ngee~

AkU said...

naseb baik main masak2 je..kalu main kahwin2..hahah..naya ja..

eD's photography said...

lyabublex : hehehe...anak cina kan..nak ape? hehehe

aku : haish kau nie...

y a y a s a r d o n said...

yehh ,
comel bgt !

eD's photography said...

yayasardon : hehe..thx yaya...syok mak budak cina ni kalau tau

Mr.Chenta said...

ed
ko ada 2 blog ke?

weeeewit
yang pertama tu smart ;)

eD's photography said...

mr chenta : haish xla bro..aku ade 1 blog nie je..huhuhu..

thx ye bro..hehehe

Azkhieme said...

mmg comel.. tapi kdg2 dia ckp bukan2,, takot gak aku.. tah dia jampi apa tah,.. haahhahahah

feelinblue said...

heh. baru folow.

btw nice sume pic!

lensa addicted :P

eD's photography said...

feelinblue : thx bro..besa je..hehe..thx ye bro

1ondoncalling said...

Helo dari London.

Comelnya!

OK, saya akan melawat blog kamu selalu.
Sambil belajar fotografi dan BM daripada kamu. ;-)

eD's photography said...

helo : thx ye...ehehe..

wah dr london ye..boleh2...saya ok saja :)

wanzie said...

Comel nyer..
aku terbaca fikiran budak ni dari mata, budak ni nak camera DSLR satu..
hehehe...

eD's photography said...

wanzie : ahahaa....
maybe la bro..mampus mak dia nak belikan nanti..ahahaha..

thx bro

yaya. said...

sape nme de? comel dokk. haha
nak fb kau ed.

eD's photography said...

yaya : ahaha..xtau pulak aku..ngee..

add this : budak_comot_geminie@yahoo.com

zan-xray said...

bro selalu kampung ipoh ke blajar di Ipoh?
gambar itam putih ni memang cun, ada perpektif tersendiri.
kalau tak diberitahu keturunan macam anak melayu pun ada.

Syima Boyd said...

suka rambut anak cina....hehehe

yusofdaughter said...

sekarang mmg zaman keruntuhan wang poket bagi pelajar kptm ipoh. ;(

*comel*

eD's photography said...

zan-xray : hehe..umah asal kat kedah..tapi study kat ipoh bro..ngee..
yeke..thx bro zan..heehe..

syima : anak melayu x suka ke..hehehe..
thx syima

eD's photography said...

yusofdaughter : hehehe...tau xpe im..
thx ye

• Λ τ ♈ и • said...

anak cina mata sepet
ed pown mata sepet , :) ahha , comel je dorg en

eD's photography said...

atin : hehehe..mata ed buka luas ok..x sepet dah..huhu..

tu la.geram ed

Jard The Great said...

ku da komen kat chatbox.. ehehe

eD's photography said...

jard ; ok..maceh jard..hehehe

soffya said...

sgt comel...kalo ada dkt rumah pia ni..gerenti amik buat peluk tido mlm2...say hye to them ok ed!

eD's photography said...

soffya : thx ye..hehehe..ok2..nanti ed sampaikan.ahaha..

cik EPAL said...

cutenya ;)

cik EPAL said...

comelll :)

eD's photography said...

cik epal : amboii...sampai 2 komen..ahaha..thx cik epal..comel cam cik epal eh

red said...

Len kali, xdak duet nak isi minyak dn bayar tol, hang buat laa satu tabung derma, then hang pi mintak derma dkt restoren pesanjung ka, restoren salam ka... sure org kasi derma... hehehehe

Rafzan @ Bee said...

kiut nyer.. mcm b...hehe

eD's photography said...

red : hohoho....teringat bulan puasa dulu sir..hehehe....yela sir..sy ni student je..xmacam sir..sir xpe la lecturer...huhuhu....thx tau cadangan best tu..hahaha...bila nak open?

rafzan: ahahahaha...hehehe...b memang kiut pun..

I_Hate_Lolipop said...

sampai hati ko kata ipoh boring...huhuhu

F U N F A B U L O S I T Y said...

chumel ke?dia mintak angpau kot? ;D

eD's photography said...

i hate lolipop : benda betul kan..huhuhu..sori la if anda org ipoh..hehehe

funfabulosity : hehehe..maybe la...dia yang kena kasi kot

I_Hate_Lolipop said...

pada aku tak bosan, sbb membesar di Kuala Kangsar, Ipoh bagaikan tempat permainan, Sg.Siput mcm tempat makan2, Taiping tempat mak aku beli ikan. So, even aku pun akan ckp kampung aku best. Skrang aku kat KL, aku ckp gak KUALA LUMPUR bosan :D

eD's photography said...

i hate lolipop : ahahaha..pandai pun.ngee..betul2

Jijan said...

black & white sgt cun... budak2 nie pun comei... i like.... :)

eD's photography said...

jijan : thx bro..hehehe...i like tu..:P

Yeast said...

gambar black n white yg klasik! hahah nice

adiwarnatasya said...

Hi Ed...
Cute la mereka:)
Cute sesangat...

eD's photography said...

yeast : thx ye..hehehe

adiwarnatsya : yeke..hehehe...thx jue...ade macam ed x..
ahahaha

Emora Valeria said...

sangat lawa~ajar2!sebab assignment kelab kena snap foto potret.huhu

eD's photography said...

emora : thx emora..yeke..ala..camne nak ajar? huhuhu