Sunday, February 20, 2011

di sebalik tabir kerja aku.

mood : happy.
location : bilik yang sangat panas.
drinking : coffee.
listening to : dimana dimana

sebenarnya dah lama aku teringin nak post entry khas nie. pasal kerja aku sekarang. Alhamdulillah, dalam umur aku yang masih terlalu muda nie ( orang tua-tua cakap pucuk muda ), aku dah mula jinak-jinakkan diri dalam bidang yang agak mencabar iaitu photojournalist (PJ). Syukur sangat-sangat kepada tuhan sebab bagi aku rasa peluang macam nie. bukan senang nak buat kerja PJ nie sebab kena hadapi macam-macam cabaran.

kadang-kadang kita tengok kat surat khabar, kita nampak gambar tu biasa je kan. taklah secantik mana pun. tapi pernah tak kita fikir, betapa susahnya jurugambar nak dapatkan gambar yang betul-betul ada moment. kena berebutlah, kena berpanas & berhujanlah. itu belum kira yang kena kejar lagi.

Aku nak cakap banyak-banyak pun, aku masih baru lagi dalam bidang nie. tapi aku dah dapat rasa macam mana risiko kerja PJ nie. aku pun kadangkala stress macam nak pecah kepala bila dapat assignment yang agak mencabar. tapi anggap je itu cabaran. apapun aku harap dengan apa yang aku ceburi sekarang nie akan jadi landasan untuk aku maju kehadapan. Insyaallah :)

kat bawah nie ada sikit aku kongsi dengan korang semua gambar-gambar yang boleh dianggap sebagai di sebalik tabir la. hehe. sebenarnya banyak lagi tapi nanti bila ada kelapangan aku kongsi lagi. selamat malam .


perbarisan pdrm
isteri MB perak
MB perak & isteri
kamera
airport

p/s : dalam banyak-banyak gambar, gambar last tu paling awesome kan. haha. :P

31 comments:

Sue said...

like r sume pict2 u .. i adore ur style :)

ed shahir said...

sue : thanks sue :)

farah.razali said...

ED !! Cantik. ;) Gambar yang last tu yang mahal tuuu~ hihi

ed shahir said...

FR : thanks farah. hehe :P

Daddy Cool said...

Tahniah kerana mendapat kerja yang menepati citarasa dan minat...bukan senang nak dapat peluang macam gitu!

Keep the good work Ed...

Rafzan Voo said...

wa.... bestnyer.
:)
hee~
cantik gambar2 :)

ed shahir said...

daddy : terima kasih bro. doakan saya ye :)

rafzan : hee. thanks bee :)

J.M.R said...

tahniah bro..sumer kije tak senang tapi tak mustahil utk sukses..good luck!

Legasi Piston Pecah said...

gambar yang last tu lawa lah...
nampak macam dekat betul dgn flight tu...rasa mcm sayap flight tu betul2 atas kepala ko bro...cayalah!

SyahmiFikri said...

ed!

ur pics superb la.. tabik spring..

hope ed bjaya dalam bidang nie bro!

ed shahir said...

JMR : terima kasih bro :)

legasi : thanks bro. gambar tu PJ berita harian yang shoot :)

syahmi : thank a lot bro. Insyaallah :)

Anem arnamee said...

Salam saudara ed. alhamdulillah.

maybe hope dpt ikut jejak langkah ed, tak byk skit, u dah inspire me, and mybe others.

all the best ya:)

::FAIZ FARISH:: said...

nice picture

akulensa said...

tabik la gamba last..mcm MB gak oo..

ed shahir said...

anem : Alhamdulillah. thanks anem :)

faiz : thanks bro :)

ed shahir said...

aku lensa : MB ? haha. MK boleh la. menteri kecik. hehe

Omaw Rozduan said...

proud to know you my sayang..
i love you ^.^

ed shahir said...

omaw : thanks my sayang. hehe. hang banyak tolong aku selama nie. thx a lot

yangyuyu said...

memang kagum dgn ed...belia muda dan berjiwa besar...

ed shahir said...

yangyuyu : thanks yangyuyu. Alhamdulillah :)

Qarl said...

bro, dh mcm ustaz ke tok guru dh aku tgk

btw, suke gk layan lagu dimana dimana tu

ed shahir said...

Qarl : aik..kat mana tok gurunya bro. hehe

black_mel said...

wah..tu gambar mb perak kan...caya lah bro...

p/s:hurm...gambar last yer...kapal terbang tu mmg cntik..hehe...

Aimanness said...

HAHHAHA muka last tu minta lepuk je eh, bestnya jadi PJ. ;)

ed shahir said...

black : kapal terbang je? haha.

aimanness : hehe. thanks dear :)

Aimanness said...

btw thanks sebab letak link i kat blog you ;) do keep in touch okay.

Gieyana said...

Second pic cantik..n yg last tu awesome lah..:D

En Hazwan & Cik Syazz said...

Hi
Kami da tkr nama dari http://photosnapproduction.blogspot.com
kepada nama baru kami
http://thecoklatcelup.blogspot.com
harap korang yang follow kami
add new URL kami kat dashboard blog and
juz tekan add kat kiri bawah
dan letak URL baru kami
Sekian ;)

+akufobia+ said...

woaa.(drop jaw.)

alia zarfullah said...

Nice all the pictures :)

EB said...

Gear itu bikin gua jeles.. arrggghhh..