Sunday, March 28, 2010

street photography | outing

mood : happy sebab kenyang..makan bersama sham di medan gopeng.ahaks
aktiviti : online facebook je la..takde mood nak study..esok ade quiz..huhu..
cuaca : nak hujan kot..:P


malam nie aku taknak celoteh panjang-panjang...lagipun korang mesti bosan kan baca cerita aku..hehe..just nak cerita pasal pagi tadi..start dari semalam aku tak leh tido sebab bengang main teka-teki bodoh dengan omaw..lagipun tak rasa mengantuk langsung..sedar-sedar dah nak pukul 8 pagi...terus aku kejut si omaw suruh mandi sebab kami ada street photography kat lokin hari nie..hehe..

outing kali nie bawah anjuran che fared..so dengan muka tak ikhlas sebab mengantuk aku & omaw bergerak la ke tempat berkumpul..restoran persanjung..restoran la sangat..ahahaha..sampai sana aku order teh tarik sebab che fared cakap nak belanja aku..ahaha..thx che fared..sayang kau lah!...

then abis je minum-minum,semua dah datang kami pun gerak la ke lokin..ramai giler orang..huhu..sampaikan aku nak candid pun jadi takut.kang tak pasal-pasal jadi maruku kamera aku..huhu.yang bestnye,tetiba ada sorang blogger datang tegur ..terkejut aku.hehe.abis je shoot kat lokin,kami pun gerak la masuk lorong-lorong yang berdekatan..muntah sakan aku bila lalu tepi pasar yang berbau ayam..ahaha.mengalahkan orang mengandung pulak..pastu atas permintaan ramai lepas tengok gambar-gambar aku,omaw & sham kat KTMB ipoh aritu,kami pun gerak ke KTMB pulak..tapi kat sana aku tak shoot ape pun..panas sangat.takut hitam..ahaha..

last,kami ramai-ramai gerak pi lunch kat JJ...bayangkan foodcourt JJ tu dah macam rumah kenduri..riuh rendah..hahaha..so sampai kat situ je cerita aku hari nie..boleh tahan panjang jugak kan..ahahaha...apapun thanks a lot kepada kawan-kawan yang sangat sporting & cool hari nie..sumpah best outing ngan korang..cayalah!..

so macam biasa,aku ada sikit gambar untuk dikongsikan dengan korang semua..enjoy ok :)


ed dan admal
team
najla azman
fazera
alin 2
the photographers 2


p/s : kalau korang betul-betul pandai,cuba teka mana satu ED ? ahaha..:P

41 comments:

ayie said...

bju putih la. mana lg. haha

eD's photography said...

ayie : hehehe..pandainye..:P

hans said...

ed...tolong amik gambar aku weih
hahaha
merayu nih
nak letak dkt blog ke facebook ker
smart dowh pic2 tu

eD's photography said...

hans : ahaha..tudia aih..merayu tuh..:P
datang la sini..free of charge..eheee.thx hans

ADMAL said...

waaa ada gmbar ak..hee
tenks!edd...X)
haish kome2 ni laju ye update blog.
waa..ak ta smpat n penat n byk kje len sok kne submit..
btw,sume gmba ang msti la tbaekk..X)

eD's photography said...

admal : hehehe..welcome bro..xde hal la :P
nak wat camne..kang lambat2 jadi malas..xpe2..utamakan yang penting dulu..
ahaha..thx bro

AkU said...

aku tau..aku tau..mna satu ko..hehehe..
eyh..sudah brapa bulan??

RizaL said...

yelakan...org tu ade tamron..kte nie lens kontot je..huhu

eD's photography said...

Aku : ahaha..kenal x? :P
haishhh..gila ko..ingat aku mengandung ke..huuhuhu

rizal : pinjam je bro

AkU said...

secara maya..aku kenal..but..reality..xkenal..hehhe..
eyh~~ko yg uat statement muntah2 tuh..aku pun uat la assumption xmsk akal..heheh..

eD's photography said...

aku : ahahaha...yela2...aku ngantok nie..daaa

Ahmad Faiz said...

terbaik la pic2 hang.....btw....mcm lens baru jer hihihihihih

Ahmad Faiz said...

terbaik r pic2 hang....tp kan...lens hang mcm lain jer....lens baru ka??hehehe

Emora Valeria said...

tersangat obvious di mane gerangan ed. ^^ foto sangat cun!

• Λ τ ♈ и • said...

ed ! terbaekkk dari ladang gnn sawah padi la gmba2 ed! :) berbakatt! majukan diri anda! cheewahh! HAHAH

eD's photography said...

faiz : hehe..thx mat gie..haish..mana ada.aku x mampu gie..huhu..

emora : ahaha...thx ye..:)

eD's photography said...

atyn : tudia aih hang atyn..hehehe..maceh ye atyn ..amin..:)

soffya cik bulan said...

si kecik tu tulah...he

nice photo ed..teruskna usaha.gigh ok!

eD's photography said...

soffya : ahaha..yeke? ermmm..

thx ye..insyaallah :)

iqa said...

lamanya xlawat ed,pic as usual cantik!nice :)

eD's photography said...

iqa :yeke..hehe..xpe2..its ok..iqa bz eh..:)
thx ye iqa

::FAIZ FARISH:: said...

Baju putih yg ada gambar kreta .... hehe

alanamir said...

blogger yang tegur hang tu adalah aku..hahaha!satu ketika dulu aku di area manjung..kini dah pndah ke perlis.masa jmpa hang tu,aku balik ipoh..umah mak ayah aku.pe2 pun,tahniah bro atas outing semalam.ramai photog.seronok aku tengok walaupun menjeling kerna sibuk membeli belah.hahaha

cik selamah kundang said...

encik bandung..wehehehe..cun tone warna.best2

zan-xray said...

Gempaknya ramai-ramai keluar macam ni. muda-muda belaka pulak tu.
Tip : pakai topi dan tutup muka jika nampak geng ramai macam ni :p

fik-autoz said...

gambar2 semuanya cantik bro..cayalah

bestnya kuar ramai2 sorg 1 kamera..heh3

eD's photography said...

faiz farish : ahahaha..sempoi! :)

alanamir : yeke..ahahaha...sori bro kalau aku xpandai berbicara..aku nie pemalu sikit..ahahaha...neway thx sebab tegur..terharu gila..ahaha...lepas nie contact2 la..:) photog baru nak up bro..hehee

eD's photography said...

cik selamah kundang : biasa je cik selamah..hehe..thx ye :) encik bandung? ahaha..noted that!

zan-xray : hehe..tu la..boleh tahan jugak la bro..ngee...eh,nape lak nak tutup muka..huhu..:P

eD's photography said...

fik autoz : hehe..besa je bro..thx ye..:)

creativeheart said...

glr r....
terbaik kot....
sharp glr gmba hang...
jelez aq...
ed the best...

eD's photography said...

creativeheart : ahaha..thx bro..
x sharp mana pun..ade cara nak sharpkan lagi..nanti aku bagitau ok..:)

thx ye..:)

inDah iNdrIana said...

smart giler r ed..
kan iva pnh ckp dulu..
ed mampu pn buat lebih dr org len.. cume mase jer yg ed perlu.. bg2.. gud luck

eD's photography said...

indah indrlana : thx eva..
hmm ed x mampu lagi eva..hehe..masih banyak kena belajar...xkan habis..
neway thx eva ..hehe..
lepas nie kita outing sama2 ok :)

alanamir said...

its ok ed.lg pun maybe aku x xpose foto yang ada muka aku sangat dlm blog..lepas ni kena letakkan foto aku byk2..hahaha!good job bro utk outing..aku lagi baru dari hang.masih belajar lagi.kena belajar dgn hang gk.saifulnang kata, 'asah mata'. so outing tu bleh juga asah mata.insyAllah, kalo hang turun iph, roger aku yer..alan_thor@yahoo.com..bleh kter ym.hahaha.salam perkenalan dari aku

eD's photography said...

alanamir : hehe..maybe la...asah mata ? wow..hehehe..neway thx bro..apa2 share la baru best..hehehe...insyaallah..nanti aku add ok..eh2..aku memang study kat ipoh pun,,,hehe

alanamir said...

aah..share tu 1 kemestian bro.hahaha!baru berkembang skills.aku masih lagi banyak yg kena belajar.bile aku blik ipoh, kita TT..

eD's photography said...

alanamir : hehehe..betul2..:) same la aku pun..ok2..insyaallah bro..:)

niera the story said...

cool!, best nyew tp apkn daya bgun lmbt hehehe.

eD's photography said...

niera : hehehe...tu la..sape suh x set jam..:P
thx niera

ezam said...

smart habis!!!!!!!

eD's photography said...

ezam : thx ezam..hehe