Tuesday, March 22, 2011

photoshoot | gadis berhijab

mood : mengantuk.
location : bedroom.
listening to : luahan hati by apit.
drinking : mineral water.

hye semua. 1st, dah genap sebulan aku tak update blog nie. rindu sangat kat kau wahai blog tapi apakan daya, ada lagi tugas yang lebih penting. malam nie pun aku gagahkan diri jenguk blog nie. nak menaip ini pun bukan main malas lagi.

okey, taknak cerita panjang-panjang. nanti korang bosan. kita berbalik kepada tajuk kat atas tu. haaaa. "photoshoot gadis berhijab". hehe. sebenarnya kamera aku baru keluar bengkel dan dah agak lama aku tak "menembak". so ahad baru-baru nie adik-adik junior aku ajak outing santai kat taman botani. kebetulan, aku pulak takde assignment haritu dan aku pun join adik-adik nie shoot sambil aku kongsi apa yang aku tau. bak kata orang putih, sharing is caring. hehe..

konsep yang aku gunakan kali ini adalah sangat ringkas. aku cuba tonjolkan gaya muslimah elegan. apa yang aku nak sampaikan ialah tudung ataupun hijab tak menghalang seseorang muslimah untuk berfesyen. bagi aku, wanita yang berhijab ni nampak lagi anggun kalau kena dengan gaya. setuju tak? hehe. apapun kat bawah nie aku nak kongsi dengan korang karya terbaru aku. :)


izwani.zain
blog-2
DSC_9317

Terima kasih diucapkan kepada si kecik izwani zain dan kawan-kawannya yang sudi jadi model. dan tak lupa jugak kepada adik ein, adik ara & yang lain-lain lagi. nak taip semua tak ingat nama. hehe. kalau nak kenal dengan izwani zain boleh lah klik link ni : http://wunnydolly.blogspot.com/

p/s : sebenarnya banyak lagi gambar yang aku shoot, tapi biarlah yang kat atas ni dulu. kalau masuk banyak-banyak nanti bertambah beratlah blog aku nie. apapun aku harap korang suka dan kalau ada komen membina, dipersilakan. selamat malam pembaca semua :)

31 comments:

black_mel said...

pic 1:awek sapa la yg comel sgt ni.untung bf dia..hehe...

siapakah gadis misteri yang berada di kedudukan dua terakhir dalam pic terakhir tu?

nice..pic cantik..ringkas tp cantik..model comel2...xD

. Ikhwan Mahadzir . said...

terbaik! =)

ed shahir said...

black_mel : hehe. tak tau nak jawab ape bro. apapun thanks bro sudi drop komen :)

ed shahir said...

ikhwan : thanks bro :)

Shafiq said...

Comel2 Kot..Hihihi

ed shahir said...

shafiq : dorang memang comel & kecik molek :)

myrabazla said...

serious awek ang cantik sgt2 ed.. untung ang.. ;)

-luqman- said...

lawa gambar~
saya suka colour dia~
nice one Ed :D

eqhaZIN said...

bler nk photoshot ak plak niey~ hik3.

::FAIZ FARISH:: said...

nice picture....

yangyuyu said...

kecik comel...like like...

ed shahir said...

terima kasih kawan-kawan semua sudi tinggalkan komen kat sini :)

angkasa said...

aah lawa2lah suma gambar
model pun lawa!

shahjiehan said...

style la bro..bila nk buat model utk laki pulak.. erk..xsabo nye rasa nk jadi model!! lalallala


http://www.sjiehan.com/2011/03/7-perkara-ganjil-yang-menimpa-mayat.html

Republic Aku said...

tolong email kan seorg 2 dalam in box ...boleh....

black_mel said...

lolz..haha..aku kalau x busy mmg dtg sini..no problem la..aku suka singgah sini kalau x busy..leh tgk pic2 cantik...rajin2 la update..kalau ko x busy la..;)

ed shahir said...

angkasa : terima kasih adik :)

shahjiehan : thanks bro :)

republic aku : boleh. hehe :)

black mel : ok bro. sekali lagi terima kasih . :)

Anak Limbongan said...

very nice colour tones and really sharp...... so attractive to look at (and not just because of the models !!!)

ed shahir said...

anak limbongan : thanks AL. :)

Moy Sam's said...

Teringin nak shoot dengan Ed . Huuuu .

ed shahir said...

moy : ala.. gambar biasa je moy. ada rezeki nanti boleh la kita shoot2 kan. :)

makdara TERdiva said...

comel lote anak2 dara ni.. :)

ed shahir said...

makdara : heee. comel macam mak dara jugak :)

hans said...

cantik model nih
kimsalam dkt dia

Sikurustegap said...

lawa.terbaik bro

ed shahir said...

hans : Insyaallah hans. thanks bro :)

sikurustegap : thanks bro :)

Ameera.Alias said...

cun awek ang...jgn lupa jengok blog aku :)
http://ameera-alias.blogspot.com/

Farrah Hasna said...

menarik sgt gmbar2 dlm blog ni

ed shahir said...

ameera : thanks meera. ok dah jenguk :)

farrah : biasa-biasa je farrah. thanks ye :0

Pisyek said...

pergh~ smart2... xD

Ted said...

wahhh, model cantik2